Sri yantra

Standardno

Sri yantra kao sredstvo za dostizanje transcendencije

Sri yantra je konstruirana od devet preklapajućih trokuta gdje svaki predstavlja različite aspekte Shakti i njezinog partnera Shive. Četiri trokuta okrenuta su prema gore, a pet prema dolje. Četiri okrenuta prema gore povezuju se sa Shivom, koji predstavlja svjesnost i statični su, a pet okrenutih prema dolje sa Shakti, koja je dinamična i predstavlja energiju bez osobina (pranu).

Međusobna igra ovih trokuta stvara neravnotežu koja Sri yantru čini najdinamičnijom i najmočnijom od svih yantri. Centrira osobu u njenom autentičnom umu, povećavajuću protok prane kroz čakre i između partnera u transcendentalnoj vezi. S povećanim protokom prane autentični um prevladat će individualni um i ego i osoba, barem privremeno, biti će u stanju iskusiti istinu, slobodu i božansku ljubav koje su manifestacija transcendentalne veze.

Važan aspekt Sri yantre je njena posebnost, jer ne prikazuje Univerzalnu svjesnost simbolično, niti može biti prikazana simbolično, budući da Univerzalna svjesnost nema osobina i nije objekt znanja. Predstavljena je točkom u centru koja vodi osobu unutra do  izvora užitka, ljubavi, intimnosti i radosti.

Ukoliko se želite služiti Sri yantrom, počnite od vanjskog kruga i krećite se prema unutra. Ovaj pristup je poznat kao proces destrukcije. U ovom pristupu kompleksniji oblici ustupaju mjesto jednostavnijim oblicima, a kompleksnije kvalitete, povezane s pojavnim univerzumom, ustupaju mjesto krajnjoj jednostavnosti predstavljenoj s Univerzalnom svjesnošću.

Preuzeto iz knjige “Duhovno umijeće ljubavi”, Keith Sherwood

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s